Karneval beneških mask in Valentinov sejem v Europarku

FOTO: Europark

Za mesec februar v mariborskem Europarku pripravljajo veliko zanimivega dogajanja.

Najprej se bo v soboto, 10. februarja, na osrednjem prireditvenem prostoru največje nakupovalne destinacije severovzhodne Slovenije odvil Karneval beneških mask, ki bo s skrivnostnimi pogledi, čudovitimi kostumi in nastopi poskrbel za pravo pustno vzdušje. Na pustni torek, 13. februarja, bo najmlajše obiskovalce presenetil priljubljeni Ribič Pepe, od ponedeljka, 12. februarja, do srede, 14. februarja, pa bo v pritličju Europarka potekal Valentinov sejem, na katerem bodo obiskovalci lahko izbirali med pestro ponudbo unikatnih izdelkov.

Obisk legendarnih beneških mask

Beneške maske imajo dolgo in bogato zgodovino, ki je z Benetkami povezana že od 13. stoletja. Skozi vsa ta leta so izdelali na tisoče različnih mask, ki so se ves čas spreminjale, zato vsaka maska v sebi nosi simboliko in vpliv nekega obdobja. Običajno so narejene iz papirja, usnja ali lesa in se, skupaj z bogatimi kostumi, nosijo med vsakoletnim beneškim karnevalom. Če bi si jih radi ogledali od blizu, lahko to soboto obiščete mariborski Europark, kjer se bo na osrednjem prireditvenem prostoru ob 11., 16. in 18. uri predstavilo kar 12 atraktivnih in izvirnih beneških mask.

Te bodo zaplesale tradicionalni ples, obiskovalci pa se bodo lahko spoznali z vsakim živopisnim parom beneških mask, ki jih bo podrobneje opisala voditeljica Natalija Bratkovič. Po nastopu bo sledil sprehod edinstvenih beneških mask po nakupovalnih ulicah Europarka, z njimi pa se bodo obiskovalci lahko tudi fotografirali. Na pustno soboto ne bodo manjkali niti slastni pustni krofi.

Prav tako bodo v trgovini Office Shoes v Europarku Maribor vsem obiskovalcem, ki se bodo v trgovini prikazali z beneško masko, ponudili -20 % na vso neznižano obutev (izjema je blagovna znamka UGG).

Pustovanje z Ribičem Pepetom

Pustni torek, 13. februarja, bo namenjen najmlajšim obiskovalcem, ki jih bo v Europarku obiskal Ribič Pepe. Otroke in vse, ki bodo prišli na njegov nastop, bo očaral z risanjem in prepevanjem največjih otroških hitov zadnjih 20 let, ki jih je posnel skupaj s Čuki. Mi gremo pa na morje, Avtobus, Ko ko ko, Ta ta traktor, Mravljice … so le nekatere, ob katerih bo na torkovem pustovanju poplesaval Ribič Pepe. Po nastopu si bo vzel čas za fotografiranje z otroki. Tudi na pustni torek se bodo obiskovalci lahko posladkali z brezplačnimi krofi.

Tradicionalni Valentinov sejem

Bliža se praznik zaljubljencev in marsikdo že razmišlja, kako bi ta dan polepšal svojemu Valentinu ali Valentini. V pritličju Europarka bodo za vse romantične duše od ponedeljka, 12. februarja, do srede, 14. februarja, pripravili tradicionalni Valentinov sejem, na katerem idej za darilo nikoli ne bo zmanjkalo. Obiskovalci bodo lahko izbirali med pestro ponudbo unikatnih izdelkov, ki jih bodo na sejmu razstavili številni lokalni ponudniki. Na voljo bodo medene, čokoladne in cimetove dobrote ter ročno izdelana darilca, kot so tekstilni, leseni, keramičnimi izdelki ter izdelki s kamenčki z ljubezenskimi motivi. V času sejma se bodo zaljubljenci lahko ustavili v foto kotičku in si s profesionalno fotografijo pričarali lep spomin.

Za več informacij o ponudbi in dogajanju v Europarku obiščite spletno stran ter družabna omrežja Facebook, Instagram in TikTok.

Oddaj komentar