Kaj smo iskali na Googlu v letu 2016

Kaj smo v letu 2016 največ iskali z brskalnikom Google? Tudi letos so izdali seznam ključnih besed, ki smo jih v letu 2016 največkrat vtipkali v najbolj priljubljen spletni brskalnik.Ključne besede niso le surovi podatki, ampak odsevajo celotno družbeno dogajanje v letu in so pokazatelj različnih pomembnih dogodkov, tako dobrih kot slabih.

Na ogled je sicer le globalna različica, saj podatkov za iskanje slovenskih uporabnikov ni. V letu 2016 smo največkrat vtipkali besedno zvezo Pokemon Go, za tem iPhone 7, na tretjem mestu pa se je znašel Donald Trump. Uporabnike je pri pokemonih največkrat zanimala fraza “How to play Pokemon Go”, torej kako igrati Pokemon Go.

pokemongo3

Ključne besede so razvrščene po kategorijah. Uporabniki Googla so največ novic iskali na temo predsedniških volitev v ZDA, olimpijskih iger in Brexita. Najbolj iskane osebe v letu 2016 so bili Donald Trump, Hillary Clinton, Michael Phelps in Melania Trump. Na seznamu sta se znašla tudi pevca Prince in David Bowie.

Najbolj iskana Celine Dion

Zanimivo je to, da so uporabniki brskalnika Google največkrat iskali pevko Celine Dion, Kesho in pevca Mihaela Bubleja. Še vedno pa med najbolj popularnimi izvajalci prednjači pevka Beyonce.

Celoten seznam si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Oddaj komentar