Takšna je vremenska napoved

Slika je simbolična

Danes bo na vzhodu večinoma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C.

Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 9 do 14 °C.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, lahko tudi zagrmi. Zapihal bo severni veter. Dež bo čez dan slabel in do večera povsod ponehal, najpozneje v južni Sloveniji. Od severa se bo postopno jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 22 °C.

Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo več oblačnosti v krajih zahodno od nas, v Karnijskih Alpah se bodo pričele pojavljati padavine, drugod bo še deloma sončno. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri bo sprva oblačno, v krajih severno od nas in v sosednjih pokrajinah Italije se bodo krepile padavine, ki se bodo čez dan razširile na vse sosednje pokrajine. V krajih zahodno in severno od nas se bo popoldne že jasnilo. Zapihal bo severni veter, ob severnem Jadranu prehodno šibka burja.

Obeti
V sredo na vzhodu povečini sončno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo. V četrtek bo pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj megla. Še naprej bo razmeroma toplo.

Oddaj komentar