Ilka Štuhec druga v Crans Montani

lka Štuhec je osvojila drugo mesto na alpski kombinaciji za svetovni pokal alpskih smučark v švicarski Crans Montani. Zmagala je Italijanka Federica Brignone, tretja je bila Avstrijka Michaela Kirchgasser. Druga Slovenka Maruša Ferk je bila peta.

26-letna Mariborčanka je v Crans Montani po začetnem vodstvu zasedla končno drugo mesto. Prvi del tekme so zaznamovale zahtevne razmere na progi, zaradi česar so odstopile prve tri smučarke, tudi Štuhčeva, ki je imela štartno številka ena.

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Organizatorji so nato tekmo prekinili in jo z nižjega štartnega mest znova začeli ob 11.30. Štuhčeva je izkoristila drugo priložnost in s progo opravila najhitreje. Pred Italijanko Federico Brignone je prismučala 52 stotink sekunde prednosti. Tekmovalke so se v drugem delu smučale slalom. Maruša Ferk je zasedla končno peto mesto, kar je njen najboljši dosežek v karieri.

V skupnem seštevku je Štuhčeva pridobila še eno mesto in je tretja. Pred njo sta le Švicarka Lara Gut, ki je zaradi poškodbe kolena končala sezono, ter vodilna Američanka Mikaela Shiffrin.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar