Hojs zaradi tvita zaslišan s strani kriminalistov

Aleš Hojs

Kriminalistična policija naj bi danes zaslišala ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, in sicer zaradi tvita o “svinjah in biserih”. Tako je v torek za oddajo na spletnem portalu N1 napovedal Hojs, ki je odgovornost za to pripisal nekdanjemu državnemu sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu.

Hojs je zaslišanje napovedal v kontekstu video soočenja z evropskim poslancem iz vrst LMŠ Klemenom Grošljem na portalu N1. “Očitno policija razume stvari, tako kot gospod Grošelj oziroma stranka LMŠ. Če pa jih ne razume tako, pa dobi usmeritve s strani te stranke, koga je potrebno blatiti, diskreditirati in nazadnje tudi zaslišati,” je v oddaji dejal Hojs.

Komentiral incident z rumenimi jopiči 

Hojs je sicer v tvitu komentiral incident z rumenimi jopiči na protivladnih protestih v Ljubljani z besedami “ne meči biserov med svinje”. Na vprašanja o zapisu je pozneje odgovarjal tudi pred tujimi novinarji, ki so v Sloveniji poročali o začetku predsedovanja Svetu Evropske unije. Pojasnjeval je, da ni nobenega posameznika imenoval za prašiča, da pa bi lahko po tem, kar je slišal, nekoga označil za svinjo. In da ta oseba ni na Prešernovem trgu (kjer so bili protesti), ampak “sedi visoko v birokraciji EU”.

Izjava dvignila kar nekaj prahu

Novinarji so posumili, da s tem misli podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa, a je Hojs to kasneje zanikal. Ne glede na to pa je izjava dvignila kar nekaj prahu. Predsednik republike Borut Pahor je ocenil, da je bila izjava ministra nevredna položaja, ki ga minister zaseda. Po njegovih besedah bi moral Hojs poiskati način, da se opraviči. V Evropski komisiji so pozneje prejeli pojasnilo predstavnika slovenske administracije o tem, da te izjave niso bile uperjene proti nikomur v Evropski komisiji.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar