Gajser izjemen v Pietramurati, v SP le še eno točko za vodilnim

FOTO: AMZS

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki za VN Gardskega jezera v Pietramurati osvojil drugo mesto, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer. V seštevku SP pa je zdaj branilec naslova drugi z le eno točko zaostanka za Francozom Romainom Febvrejem.

Gajser je imel pred začetkom današnje dirke v SP tri točke zaostanka za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in dve za Febvrejem.

Dopoldanske kvalifikacije je dobil Herlings, preostala tekmeca v boju za končno zmago Febvre in Gajser pa sta si privozila četrto in šesto izhodišče. V prvi vožnji kandidati za naslov niso začeli v ospredju, a je Gajser na začetku na šestem mestu zadržal za seboj oba tekmeca.

A po šestih krogih ga je Francoz prehitel in se nato podal v lov še za preostalimi tekmeci, Herligs pa je Gajserja ujel in prehitel v desetem krogu. Vožnjo je sicer dobil Švicar Jeremy Seewer, Febvre je bil kljub padcu v zadnjem krogu drugi, Herlings tretji, Gajser pa četrti.

Gajser izjemen v drugi vožnji

Drugo vožnjo je Gajser odpeljal precej bolje, se v drugem krogu po dobrem startu prebil v vodstvo in tam ostal do konca. V seštevku dirke je to pomenilo drugo mesto, saj je bil boljši Seewer, ki je to vožnjo končal na drugem mestu. Preostala dirkača v boju za naslov Febvre in Herlings sta to vožnjo končala na tretjem in četrtem mestu.

Na dirki je tako zmagal Seewer s 47 točkami, Gajser je bil s 43 drugi, Febvre pa z 42 tretji.

Skupno pa je v SP zdaj vrstni red Febvre (614), Gajser (613) in Herlings (611).

V razredu MX2 je že znan svetovni prvak za letošnjo sezono. Francoz Maxime Renaux je slavil skupno zmago pred rojakom Tomo Viallejem in Špancem Rubenom Fernandezom. Zdaj ima Renaux 110 točk naskoka v SP (642-532), do konca pa sta le še dve dirki, tako da ga niti najbližji zasledovalec Vialle ne more več ujeti.

Slovenski dirkač Jan Pancar je dobil nove točke za SP, v prvi vožnji je bil 20., v drugi 16., skupno na dirki pa 19. V SP pa je zdaj 20. s 108 točkami.

Do konca sezone sta še dve dirki v Mantovi, 7. in 10. novembra.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar