FOTO: Zakonca dobrodelno kolesarila od Maribora do angleškega Southamptona za bolnike z rakom

Zakonca Alice in Žiga Erlač Shepherd, sta v avgustu letošnjega leta dobrodelno kolesarila od Maribora do angleškega Southamptona za bolnike z rakom.

“Na svoji poti sta ozaveščala o raku, pomenu širitve registra darovalcev krvotvornih matičnih celic ter v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor zbirala donacije za nakup sobnih koles za rehabilitacijo bolnikov na Oddelku za onkologijo in Oddelku za hematologijo in hematološko onkologijo,” so sporočili.

Njuno dobrodelno kolesarjenje je spodbudilo tudi zdravnike in drugo medicinsko osebje UKC Maribor, predstavnike Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, nekdanje bolnike z rakom, podpornike in donatorje, da so 23. septembra skupaj dobrodelno kolesarili po ulicah Maribora in z donacijami podprli nakup sobnih koles. Celotna akcija in ozaveščanje je odmevalo tako na socialnih omrežjih kot v medijih.

“Z veseljem vam sporočamo, da smo dosegli cilj akcije. Skupaj z dobrodelnimi kolesarji, podjetji in posamezniki iz cele Slovenije smo s SMS in TRR donacijami zbrali 6.000 €, kar je zadostovalo za nakup kakovostnih in za bolnike z rakom ustreznih 6 sobnih koles za oba oddelka,” zapišejo.

Obenem je dobrodelno akcijo opazilo podjetje Hofer, ki je z donacijo 6 dodatnih sobnih koles poudarilo svojo družbeno odgovorno držo in s tem prispevalo k še boljši dostopnosti do bolnišnične rehabilitacije v UKC Maribor.

“Ob zaključku akcije in predaji sobnih koles bi se tako želeli zahvaliti vsem donatorjem, podpornikom in medijem, ki ste bili ključni za dosego našega cilja ter predstaviti pomembne dobrobiti akcije za bolnike z rakom, ki se zdravijo v UKC Maribor,” zaključijo.

Oddaj komentar