FOTO: Zagorelo v Surovini

Danes ob 12.38 je zagorelo v mariborski Surovini.

Danes malo po poldnevu se je začel iz industrijske cone v mariborski četrti Tezno viti gost črn dim. Po poročanju medijev je zagorelo v družbi za ravnanje z odpadki Surovina. Oblasti pozivajo prebivalce v bližnji okolici, naj se ne zadržujejo na prostem.

Gasilci so odhiteli na intervencijo in zaenkrat niso dosegljivi za informacije.

Da gori v podjetju Surovina, je za STA potrdil vodja mariborske službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Matej Zupanič. Po njegovih prvih informacijah gre za obsežen požar, ki pa ga imajo gasilci že pod nadzorom. “V neposredni bližini naj se ljudje zadržujejo v prostorih, naj ne hodijo v okolico intervencije in naj zaprejo okna v stanovanjih, pisarnah in drugih objektih,” je dejal.

Z Inšpektorata RS za okolje in prostor so sporočili, da bo inšpektor izvedel inšpekcijski nadzor takoj, ko bodo na požarišču končale z delom interventne skupine.

V mariborski Surovini je že večkrat zagorelo, nazadnje pred tednom dni, ko se je vnelo okoli 300 kubičnih metrov mešanega odpadnega materiala. Po navedbah uprave podjetja je gorelo v hali z nenevarnimi odpadki.

Najbolj obsežen je bil požar leta 2013, ko je gorelo več dni.


Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar