Hudo poškodovana peška v katero je s kolesom trčil 13-letnik

Slika je simbolična

Včeraj, okoli 16.40 je 13-letni otrok, na pločniku, ob kolesarski stezi, ob levi strani vozišča na Gosposvetski cesti v Mariboru, gledano v smeri njegove vožnje (iz smeri Strossmayerjeve v smeri Prežihove ulice), s prednjim delom kolesa trčil v zadnjo desno stran telesa 69-letne peške.

Miran Šadl iz PU Maribor je sporočil, da je slednja hodila po pločniku v isti smeri. Peška je ob tem padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Maribor. Kolesar v nesreči ni bil telesno poškodovan.

Hitri postopek za otrokovega očeta 

Ker otrok še ni kazensko odgovoren, bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu. V t.i. hitrem postopku pa bodo otrokovemu očetu izdali odločbo o prekršku, ker je opustil dolžno nadzorstvo nad otrokom, saj je dovolil oziroma dopustil, da je otrok ravnal v nasprotju s predpisi, s tem, ko ni uporabljal ustreznih površin za voznike koles in ker je opustil nadzorstvo nad otrokom, ko je le-ta udeležen v cestnem prometu, saj je v cestnem prometu vozil kolo za katerega še ni opravil kolesarskega izpita, čeprav je vedel in mu dopustil, da je v njegovi navzočnosti kolo vzel in se z njim odpeljal.

Oddaj komentar