FOTO: Voznik trčil v tovornjak, ta se je prevrnil na bok, razsutih okoli 10 ton pomij

Sinoči, ob 22.53 je 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici.

Pred železniškim podvozom izven naselja Pragersko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 27-letni voznik, so sporočili iz PU Maribor.

Prevrnil se je na bok, razsutih okoli 10 ton bio odpadkov

“Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih je prevažal. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves promet do danes, do 5.50, ko so vzdrževalci ceste in gasilci uspeli očistili vozišče. Vozišče je bilo namreč zaradi razsutega tovora močno spolzko. Vzdrževalci ceste so za čas zaprtja ceste uredili obvoz,” opišejo nesrečo.

Na kraju prometne nesreče so reševalci oskrbeli oba udeležena voznika, vendar nato nobeden od njiju ni bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti  Pri vozniku tovornega avtomobila je ta pokazal vrednost 0,00 mg/l, pri vozniku osebnega avtomobila pa vrednost 0,69 mg/l alkohola v organizmu.

Po posvetu s pristojnim državnim tožilcem bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Oddaj komentar