FOTO: Vojaki na pomoč v UKC Maribor, posodili bodo tudi opremo

FOTO: UKC Maribor

Vodstvo UKC Maribor je v torek, 16. 11. 2021, sprejelo predstavnike Slovenske vojske, ki so v koordinaciji z Ministrstvom za zdravje, njihovi ustanovi ponudili pomoč pri obvladovanju covid krize – posoja 8 monitorjev za spremljanje življenjskih funkcij covid bolnikov in dodaten zdravstveni kader (5 oseb) iz področja zdravstvene nege.

Slovenska vojska je s štirimi vojaškimi zdravstvenimi ekipami z 20 pripadniki priskočila na pomoč covidnim bolnišnicam, ki imajo zaradi visokega števila hospitaliziranih bolnikov težave z zagotavljanjem kadra. Prav tako je vojska UKC Maribor posodila medicinsko opremo za spremljanje življenjskih funkcij bolnikov.

Posodili tudi opremo

Vojska zdravstvenemu sistemu pri obvladovanju epidemioloških razmer tokrat sicer ne pomaga prvič, že v preteklosti so namreč pomagali z izposojo medicinske opreme, ki so jo ponudili v pomoč bolnišnicam za nemoteno delovanje v času epidemije covida-19. Pred časom so tako iz lahke premične bolnišnice Role 2 UKC Ljubljana posodili premični rentgen, zdaj pa so UKC Maribor posodili določeno medicinsko opremo za spremljanje življenjskih funkcij bolnika.

Oddaj komentar