FOTO in VIDEO: V Mariboru se je začelo množično cepljenje šolnikov

V Mariboru so danes začeli množično cepljenje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju proti covidu-19. Na cepljenje je po besedah direktorja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Jerneja Završnika prijavljenih nekaj več kot 3200 ljudi, kar predstavlja približno 70 odstotkov vseh zaposlenih na tem področju.

V ta namen so vzpostavili cepilno mesto v Univerzitetnem športnem centru (UŠC) Leona Štuklja, kjer dela deset cepilnih ekip. Danes bodo tam cepili 869 ljudi, v petek 903, preostanek od prijavljenih 2315 zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah pa v soboto.

Naslednji teden, v torek, sledi še cepljenje zaposlenih na univerzi. Skupaj bo cepljenih 3230 ljudi. Za cepljenje uporabljajo cepivo proizvajalca AstraZeneca. Prejšnji teden so dobili 5500 odmerkov in ta teden dodatnih 2000. “Tako imamo v Mariboru 7500 odmerkov in vse bo uporabljeno,” napoveduje Završnik. Povprašamo ga, če so ljudje kaj v dvomih glede tega cepiva.

Za tiste, ki se cepijo, po treh tednih ni več obvezno testiranje na novi koronavirus. Tisti, ki se ne bodo odločili za testiranje, pa se po zdaj veljavnem dogovoru testirajo še naprej, a malce pod drugačnimi pogoji kot sedaj.

Oddaj komentar