FOTO in VIDEO: Učenci Centra Gustava Šiliha Maribor so pripravili nov muzikal Zvok iz glave

Center Gustav Šiliha Maribor pripravlja že tretji muzikal. Premiera “Zvoka iz glave” bo v sredo, 13. decembra 2023, ob 17. uri v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Ogledali smo si vaje in lahko zatrdimo, da učenci Centra Gustava Šiliha srčno pripravljajo svoje nastope.

Učenci in zaposleni na Centru Gustava Šiliha so se pred meseci lotili priprav na njihov tretji muzikal. Po prvih dveh uspešnih muziklih Dekle, ki je ljubilo zvezdo in Pogum so se tako vneto lotili pisanja pesmi, uglasbitve, učenja besedila in uprizoritve na odru. Zdaj so tako rekoč pred premiero in imajo intenzivne vaje v Hramu kulture Arnolda Tovornika, kjer bo tudi premiera.

 

 

S tem bodo v prazničnem decembru tudi zaključili 110-letnico delovanja Centra Gustava Šiliha Maribor, v katerem se ukvarjajo z otroki s posebnimi potrebami, je povedala ravnateljica centra Milojka Sevšek. Prepričana je, da bo muzikal navdihujoč za vse, ki ga bodo prišli pogledati. Zgodba se dotika sodobne problematike med mladimi.

Pesmi je uglasbil Marjan Kovačič Manč, profesor glasbe, ki je sicer vsestranski glasbenik in dirigent, pa tudi učitelj na centru. Pri izbiri zvrsti glasbe je upošteval tako vsebino pesmi kot tudi širok spekter otrok, ki so z vseh strani bombardiranimi z različnimi zvrstmi glasbe, se je odločil, da se ne bo osredotočil na eno zvrst, ampak je za vsako pesem uporabil svojega.

Otroke je izjemno pohvalil. Čeprav so to otroci s posebnimi potrebami, so se namreč lotili dela z vsem srcem, pripravljenostjo in tudi odgovornostjo. Imeli so namreč avdicijo, na katero se je prijavilo več kot 60 otrok, na njej so izbrali 13 otrok.

 

 

Učenci so od začetka vpeti v nastajanje predstave, je povedala avtorica besedil Staša Šipek in dodala, da so na nek način sodelovali tudi pri besedilih, izbiri kostumov, pri postavljanju prizorov.

Zaenkrat imajo prodanih pet predstav, želijo si jih imeti še več, zato pozivajo ravnatelje na šolah, na katere so se obrnili, učitelje glasbe, profesorje, da bi jih povabili na šole. Sicer pa se dogovarjajo za nastope ne samo v Mariboru, ampak tudi izven, npr. na Ptuju.

Oddaj komentar