FOTO in VIDEO: Tradicionalni letni koncert Srbskega kulturnega društva Maribor

FOTO in VIDEO: Predrag Krsmanović

Glasba in ples, igranje tradicionalnih običajev, vzkliki ponosa in veselja so v nedeljo, 28. maja 2023, napolnili prostor Lutkovnega gledališča Maribor.

Srbsko kulturno društvo je organiziralo tradicionalni letni koncert » Igraj, zaigraj! 9 «, na katerem se je zvrstilo 6 koreografij. Več kot 300 udeležencev je uživalo v izvedbah veteranov, cicibanov, mladincev in izvođačev društva ter folklorne skupine KD Cerkvenjak.

Prireditev je s pozdravnim nagovorom otvoril novi predsednik društva Dalibor Ristić, ki se je ob tem zahvalil vsem izvajalcem, sponzorjem in gostom, ki so počastili dogodek s svojim obiskom. Med njimi predsednik Zveze Srbov v Sloveniji Vladimir Kokanović, direktor časopisa Borba iz Beograda Andrija Jorgić, predstavnica Javnega sklada za kulturne dejavnosti Neva Kovačič in mariborska mestna svetnica ter nekdanja poslanka v parlamentu Republike Slovenije, Lidija Divjak Mirnik.

Navdušenje obiskovalcev je po številnih komentarjih motiviralo organizatorje za pripravo posebne prireditve v naslednjem letu, ko društvo praznuje 25 let obstoja. Kot je ob tem dejal predsednik društva Dalibor Ristić: “Kultura je brezmejna. Nagovarja vse, ki smo z njo neposredno povezani, kakor tiste, ki iz radovednosti pogledajo naše običaje. Naše društvo že desetletja skrbi, da skozi to radovednost napolnimo srca ljudi z ljubeznijo in strastjo srbskega naroda. Poskrbeli bomo, da bo temu še dolgo tako in v jubilejnem letu pripravili najbolj spektakularne trenutke.”.

Vsi ljubitelji kulture in folklore so vabljeni, da aktivnosti društva spremljajo preko družabnih omrežij.

Utrinki dogodka:

FOTO in VIDEO: Predrag Krsmanović

Oddaj komentar