FOTO in VIDEO: Na OŠ Rada Robiča Limbuš s tradicionalnim Sejmom dobre volje svečano stopili v praznični mesec december

V petek, 1. decembra 2023, so na OŠ Rada Robiča Limbuš s tradicionalnim Sejmom dobre volje svečano stopili v praznični mesec december.

Sejem je s kratkim kulturnim programom začel šolski mladinski pevski zbor, nato pa so obiskovalci na praznično okrašenih stojnicah lahko izbirali med različnimi izdelki, ki so jih od začetka šolskega leta pripravljali in izdelovali učenci, učitelji, nekatere tudi starši, je dejala Mojca Kirbiš, ravnateljica OŠ Rada Robiča Limbuš.

Novost letošnjega Sejma dobre volje so bile sobe doživetij, ki so zelo popestrile dogajanje. V čutni sobi so obiskovalci lahko preizkušali svoje čute, v pravljični sobi so si lahko ogledali glasbeno animirano pravljico Kako je nastal sneg, v sobi ritmov so lahko ritmično ustvarjali in v koncertni sobi uživali ob poslušanju gostujočega mešanega pevskega zbora Rosika.

“Stojnice in sobe doživetij so bile poimenovane po različnih vrednotah, kar je rdeča nit decembrskih prireditev na šoli. Na ta način niso sejali le dobre volje, pač pa tudi ozaveščali o pomenu ljubezni, družine, topline, časa, ustvarjalnosti in čarobnosti, na katera ob izobilju materialnih daril pogosto pozabimo. Sejem je bil dobro obiskan. Starejši obiskovalci so se družili predvsem ob kavi in čaju v čajnici, mlajši pa so se navduševali predvsem nad sladkimi dobrotami. Izkupiček Sejma dobre volje bo namenjen zmanjšanju stroškov šol v naravi,” je zaključila Kirbiševa.

 

Oddaj komentar