FOTO in VIDEO: Ministrstvo za digitalno preobrazbo odprlo nove poslovne prostore v Mariboru

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je danes odprlo svoje prostore v centru City v Mariboru.

V novih prostorih bodo delo opravljali zaposleni ministrstva, ki se s štajerskega konca vozijo v Ljubljano. V okviru prostih kvot bomo zaposlili tudi nove sodelavce, predvsem se bomo trudili privabiti tiste strokovnjake, ki se do sedaj niso odločili za delo pri nas zaradi vožnje v Ljubljano.

“Večina zaposlenih, to je okoli 210 ljudi, ko bodo k nam prešli še sodelavci Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo, bo še naprej poslovala iz Ljubljane,” so dejali.

Zaposlitve bodo izvedene v okviru prostih kvot, ki so bile dodeljene Službi vlade RS za digitalno preobrazbo v okviru Skupnega kadrovskega načrta, in prostih kvot, ki so trenutno nezasedene na Direktoratu za informatiko, ki z Ministrstva za javno upravo prehaja k nam. Prav tako imamo 29 prostih kvot v okviru projektov Načrta za okrevanje in odpornost.

Ob odprtju je ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh je napovedala tudi nove zaposlitve.

Digitalizacija je izjemna priložnost

»Digitalizacija je nuja,« je dejala, »ker je nezadržen proces in velik del naših življenj že dokaj dolgo in neločljivo povezan z digitalnimi tehnologijami. Digitalizacija pa je seveda tudi izjemna priložnost. Pod besedo digitalizacija si marsikdo predstavlja ta termin)različno. Zlasti starejšim vzbuja nemir in negotovost, drugim vzbuja upanje, veliko pričakovanje in veselje do dela. Zagotavljam, da se nikomur ni treba bati in obljubljam, da bomo z dobro in predvsem z odgovorno vodeno digitalizacijo naša vsakodnevna opravila in delovne obveznosti lažje. Storitve, kot so zdravstvo, oskrba, izobraževanje in uprava, bodo dostopnejše, učinkovitejše in preglednejše, delovanje države pa transparentno in sledljivo,” je dejala Stojmenova Duh.

Otvoritve se je udeležil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, kaj je povedal pa v videoposnetku spodaj.

Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru: “Maribor je zagotovo mesto neizkoriščenih potencialov, ki se koristijo drugje. Verjamemo, da smo z množico projektov in uspešnih zgodb dokazali, da je neusahljiv vir teh potencialov in nas ni potrebno skrbeti trenutno stanje, si pa moramo prizadevati, da to kar opažamo, obrnemo drugače in omogočimo, da bodo ljudje lahko ustvarjali v našem okolju.”

Foto utrinki:

Oddaj komentar