FOTO: Več kot 600 gasilk in gasilcev pokazalo svoje spretnosti

60 ekip oz. okrog 600 gasilk in gasilcev se je na med seboj pomerilo na današnjem tekmovanju v okolici Ledne dvorane Maribor, ki ga je organizirala Gasilska zveza Maribor.

“Tukaj smo z namenom, da preverimo in osvežimo znanje, psihično in fizično pripravljenost in da izvedemo simulacijo intervencije,” je povedal Samo Robič, poveljnik Gasilske zveze Maribor. Na tekmovanju so izbrali tudi ekipe, ki se bodo za zmago borile na regijski oz. državni ravni.

Veterani so izpostavili, da gasilca odlikujejo lastnosti, kot so čut za sočloveka, psihična moč in predvsem ljubezen do tega dela.

Mlajše prostovoljne gasilke iz PGD Hoče se s tem strinjajo in poudarjajo, da je to še kako primeren poklic tudi za ženske, saj so enako sposobne kot moški kolegi. “Za gasilstvo smo se odločile, ker želimo pomagati ljudem, hkrati pa ljubimo svoje delo,” so se strinjale v en glas.

V Sloveniji je gasilstvo zelo priljubljeno. Imamo 1300 prostovoljnih gasilskih društev. Gasilska zveza Maribor povezuje 21 PGD in 2 industrijski gasilski društvi.

Oddaj komentar