FOTO: V VDC POLŽ Maribor pripravili veliko slavje ob 30-letnici delovanja

Varstveno delovni center POLŽ Maribor, javni socialno varstveni zavod z enotami v Mariboru, Lenartu, Slovenski Bistrici, Rušah, Hočah in Šentilju, ima 30 let. Njegovi uporabniki so odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju. Za okrogli jubilej so pripravili veliko proslavo, na kateri so nastopali prav uporabniki.

Za svoje uporabnike izvajajo storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, storitev socialnega vključevanja invalidov in storitev institucionalnega varstva, v okviru katere uporabniki bivajo v duhu domačnosti in kakovostnega preživljanja prostega časa.


Poslanstvo VDC POLŽ Maribor je uporabnikom omogočati kakovostno socialno vključevanje, delovno aktivno življenje, osebni razvoj, razvijanje samostojnosti in socialne mreže.

Na praznovanju v dvorani Zavoda Antona Martina Slomška so pripravili veliko slavje, na katerem je bil tudi državni sekretar Ministrstva za digitalno prihodnost Luka Omladič. Ta je ob koncu izpostavil, da je VDC POLŽ Maribor največji tovrstni zavod v Sloveniji.

Direktorica je še poudarila, da se bodo še naprej razvijali na področju socialnega vključevanja.

Prikupno in z veliko vnemo so uporabniki in zaposleni VDC POLŽ Maribor pripravili zanimivo, dinamično praznovanje 30-letnice te ustanove, ki skrbi za socialno vključevanje, delovno aktivno življenje, razvijanje samostojnosti in socialne mreže uporabnikov.


Na samem slavju, ki so ga ga za vse prisotne pripravili zaposleni in uporabniki, pa je sledilo še presenečenje, nad katerim so bili uporabniki izjemno navdušeni, je treba priznati. Na koncu vsega jih je namreč obiskal še Miran Rudan.

Oddaj komentar