FOTO: V mariborskem Europarku se je odvilo štajersko martinovanje

foto: Bojan Mihalič

V mariborskem Europarku je v torek, 7. novembra, potekalo pristno štajersko martinovanje.

foto: Bojan Mihalič

Obiskovalci so lahko tudi letos degustirali mlado vino znamke Pubec, ki že deveto leto združuje štajerske vinarje in s promocijo njihovih mladih vin povečuje prepoznavnost Štajerske kot vinske destinacije. Kot se za martinovanje spodobi, na Europarkovem Martinovanju niso manjkale niti kulinarične dobrote z domačih kmetij, za sproščeno vzdušje pa so poskrbeli harmonikarji.

foto: Bojan Mihalič

Mlado vino izpod rok štajerskih vinarjev

“Na Europarkovem Martinovanju s štajerskimi Pubeci so se predstavili tako vinarji večjih vinskih kleti kot tudi manjši, družinski vinogradniki. Z degustacijo mladih vin so obiskovalcem Europarka približali štajersko vino in kulinariko ter jim tako omogočili, da spoznajo okuse štajerske dežele. Z vsakim obiskovalcem so z veseljem tudi poklepetali ter jim med pogovorom razkrili kakšno skrivnost iz vinograda ali vinske kleti,” so zapisali v sporočilu za javnost.

foto: Bojan Mihalič

“Martinovo nikdar ne mine brez okusnih domačih specialitet, zato so v Europarku poleg žlahtne kapljice poskrbeli tudi za številne kulinarične dobrote. Pravo martinovo vzdušje pa so prinesli harmonikarji, ki so s priljubljenimi narodno-zabavnimi skladbami dodobra ogreli in zabavali obiskovalce,” zaključijo.

Oddaj komentar