FOTO: Uslužbenci FURS-a znova na delu v centru Maribora

Poročali smo, da je včeraj prišlo do zapečatenja nekoč priljubljene kavarne in restavracije Astoria.

Znova ujeti pri delu

Po tem, ko so včeraj zjutraj uslužbenci FURS potegnili trakove, ki so pritegnili pozornost mimoidočih, ki so nas o dogodku obvestili, so le-te potrgali iz vrat. Opaziti je bilo zgolj še plombo na vratih. Danes pa smo jih ujeli pri delu, ko so ponovno namestili trakove, ki poleg plombe označujejo zapečatenje kavarne Astoria.

Davor Hojnik iz Astorie, ki je bil sicer precej redkobeseden, je včerak za lokalec.si potrdil, da je do zapečatenja prišlo, saj niso mogli pravočasno poravnati obveznosti, ki so nastale med epidemijo koronavirusa. Kdaj bodo uspeli poravnati dolg, zaenkrat še ne ve, zato niti ni znano, kdaj bodo ponovno odprli vrata za svoje stranke.

Med strožjimi ukrepi

“Ukrep začasne prepovedi opravljanja dejavnosti in zapečatenje je med strožjimi ukrepi Finančne uprave RS, in se ju uporabi le, ko je to nujno potrebno zaradi preprečitve nadaljnjih kršitev ali odpravo nepravilnosti. Uporabi se ju praviloma pri zavezancih, ki kontinuirano kršijo zakone in druge predpise, katere izvajanje nadzoruje Finančna uprava RS, če nobeni ukrepi niso več učinkoviti in če je to nujno potrebno zaradi preprečitve nadaljnjih kršitev,”  so nam pred časom odgovorili na Finančni upravi RS.

Oddaj komentar