FOTO: Štengijada v dober namen že sedmič

Mariborski policisti so v sklopu tradicionalne že 13. otroške varnostne olimpijade, ki te dni poteka po osnovnih šolah v regiji, danes priredili tudi odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor v teku na Kalvarijo. Že sedma Štengijada je tudi tokrat potekala v humanitarnem duhu. Zbrani prispevki bodo znova namenjeni letovanju otrok.

Policijska uprava Maribor že od leta 2006 izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Zaključna prireditev bo zadnji majski dan potekala v športni dvorani Lukna, kjer bodo gostili najboljše iz predtekmovanj.

S Štengijado pa so projektu tudi letos dodali humanitarno noto. Gre za odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že drugič tudi državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za velik prehodni pokal.

Ekipe so v obliki startnine prispevale po 15 evrov za humanitarni namen, zbrani denar pa bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Maribor za letovanje otrok.


Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar