FOTO: Pri 19-letniku našli veliko prepovedanih drog od konoplje do gobic, LSD-ja in ekstazija

FOTO: PU Maribor

Včeraj so policisti PP Lenart, v sodelovanju s policisti PP Maribor I in PP vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo pri 19-letniku iz Maribora.

Ob hišni preiskavi so zasegli posušene rastlinske delce rjavo-zelene barve, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo, tabletke, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo ekstazi, psihoaktivne gobice, lističe, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo LSD, steklenico s tekočino, za katero sumijo, da gre za za prepovedano snov, oz. drogo kodein, gotovino in elektronske ter druge naprave, pa tudi kovinski boksar, teleskopsko palico in naboj.

Kazenska ovadba

Po zaključeni preiskavi sledi zoper osumljenega kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186/I čl. KZ-1). Za zaseženo orožje bo zoper njega uveden hitri prekrškovni postopek po Zakonu o orožju.

Oddaj komentar