FOTO: Po uspešnem oživljanju v nedeljo, pacient obiskal svoje rešitelje

FOTO: Simon Brečko

Simon Brečko iz Zdravstvenega doma Celje je na družabnih omrežjih delil zapis, ki se te zagotovo dotakne.

“Današnje presenečenje v službi. Danes nas je obiskal srečen pacient, ki je sam z ženo prišel pozdravit ekipo, ki ga je v nedeljo reanimirala. To je nam, vsem 5 (danes v službi le jaz od ostalih) sodelujočim največja nagrada za vložen trud! Naš pacient je že s svojo družino. Seveda se je gospod z objavo strinjal v znak (javne) zahvale za naše delo. Mi pa vam želimo veliko zdravja,” je zapisal Brečko in objavil fotografijo z moškim, ki so mu rešili življenje.

„Ne vem, kako čutite vi, ker je to vaša služba. Vem, da niste bili s svojo družino, ste pa rešili mojo.”

“Zaradi vas nisem ostala sama. Hvala,” je zapisala njegova žena. Ta je zapisala tudi potek dogodkov skoraj usodnega dne. Hvaležna je, da je njen sin, vedel, da nekaj ni okej. Poklical je na pomoč in sledil navodilom. Tudi sestra mu je pomagala. “Odpirata dovoz. Naredila prostor. Brez panike.”

Oživljali so ga 20 minut in niso obupali. 4 reševalci in zdravnik so dali vse od sebe in niso obupali. “Vse kar sem egoistično zahtevala. Prosim ne puščajte me z dvema otrokoma. Miran dihaj in ne puščaj me same. Ni pošteno.”

“To je najin film s srečnim koncem. Zaradi vas!”

“Po kaosu, ko se zaveš, da moraš skoraj sfocati, da to ni bila mora. Da se je res dogajalo. In da je bila tanka meja med „tem in onim“. Ko stojiš zunaj svojega telesa in si opazovalec lastnega življenja in življenja partnerja, katero je v rokah vas, reševalcev,” je zapisala in poudarila, da se je zavedala, da je vse odvisno od njihovih rok. “To je najin film s srečnim koncem. Zaradi vas!”

Oddaj komentar