FOTO: Peš v 16. nadstropje “stolpnice” UKC Maribor

"Peš v 16. nadstropje"

v ponedeljek 8. 4. 2019 je Delovna skupina za načrtovanje in vzpodbujanje promocije zdravja na delovnem mestu UKC Maribor organizirala dogodek “Peš v 16. nadstropje”, v dveh terminih – ob 7.15 in 13.00. Zaposleni, ki so se za to odločili, so prehodili 310 stopnic iz avle do 16. etaže stolpnice Klinike za kirurgijo.

Gibalne vaje na vrhu stolpnice UKC Maribor

Na vrhu je bilo poskrbljeno za zdrav obrok, potekala je predstavitev vaj na delovnem mestu ter opravljanje meritev telesne sestave. Pred začetkom vzpona sta udeležence nagovorila prof. dr. Vojko Flis, dr. med. (direktor UKC Maribor) in izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. (strokovni direktor UKC Maribor) ter udeležence povedla proti vrhu.
Vodja skupine za promocijo zdravja v UKC Maribor, Nina Šarman, diplomirana fizioterapevtka, je ob tem dejala, da so se za projekt “Peš v 16. nadstropje” odločili predvsem zaradi minulega svetovnega dneva zdravja in da naredijo nekaj dobrega za zaposlene. Odziv na pohod, ki se je v 16. nadstropju stolpnice UKC Maribor končal z zdravim zajtrkom in telovadbo je bil po besedah Šarmanove odličen. “Nekateri imajo težko delo, nekateri večino delovnega časa presedijo. Prav zato smo ustanovili Odbor za promocijo zdravja na delovnem mestu, ki vzpodbuja gibanje med delovnim časom,” je še dodala Šarmanova. V prihodnosti si tako želijo še več takšnih akcij, saj projekt močno podpira tudi direktor UKC Maribor, Vojko Flis. “Zato je danes padla odločitev, da bi to postala redna praksa vsak mesec, morda celo vsak teden,” je zaključila Nina Šarman.

Projekt “Peš v 16. nadstropje” naj bi se v prihodnje izvajal bolj pogosto

Oddaj komentar