FOTO: Otvoritev novega Mlečno-mesnega paviljona na osrednji mariborski tržnici

Mlečno mesni paviljon je dobil svoje nove prostore v objektu, ki se nahaja na skrajnem severozahodnem delu Vojašniškega trga in meji na Mariborsko tržnico. Objekt se nahaja v spomeniško zaščitenem srednjeveškem delu mesta.

Sestavljata ga dve enoti: severni objekt z obokano kletjo, obokanim pritličjem in nadstropjem ter južni, značilno gospodarski objekt. Prodajni prostor znotraj paviljona je ločen na mesnico v zgornjem delu objekta in ponudbo mleka, mlečnih izdelkov, pekovskih izdelkov, suhomesnatih izdelkov ter jajc v spodnjem prodajnem delu – delikatesa.

Mariborske tržnice

V paviljonu boste lahko našli pestro ponudbo dosedanjih ponudnikov iz Mlečno mesnega paviljona

Tako bodo v mesnici prodajali Mesarija Čas in mesarija Babič, Piščanci Kokot in piščanci Hudin. V Delikatesi so našli svoje mesto Kmetija Bandur, Kmečki turizem Gorjup, Pekarna Strnad, Eko sirarstvo Frešer, Sirarstvo Bedrač in Dobrote Brdnik iz Koroške. Eko kmetiji Kekec in Sergo, ter Mesnine Meznarič boste odslej našli pod nadstreškom na zelenem delu v lesenih hiškah, zraven hiške v kateri je »Kafe plac«.

Prenovljeni Mlečno mesni paviljon bo nudil prodajalcem veliko boljše pogoje za prodajo, kot so jih imeli doslej. V klimatiziranem objektu so nameščene nove moderne hladilne vitrine, mesarji imajo velike hladilnice in hladilne omare za shranjevanje mesa, poskrbljeno je za  moderne sanitarije s tuši in garderobo. Tudi kupci se bodo v novem klimatiziranem prostoru dobro počutili.

Prodajalci napovedujejo tudi dodatne aktivnosti, kot so predstavitve svojih kmetij, degustacije dobrot, posebne sezonske ponudbe in dodatno ponudbo, kot so sveže pečeni pekovski izdelki, ki jih bodo pri Strnadovih pekli dnevno kar na lokaciji.

Poletni delovni čas Mlečnega paviljona bo:

Ponedeljek Zaprto
Torek Zaprto
Sreda 7.00 – 13.00
Četrtek 7.00 – 13.00
Petek 7.00 – 13.00
Sobota 7.00 – 13.00
Nedelja 7.00 – 12.00

Oddaj komentar