FOTO: NK Maribor v pomoč ljudem, ki so jim poplave uničile domove

foto: NK Maribor

Široko vijol’čno srce, še enkrat več. Humanitarna nota NK Maribor je skozi klubsko zgodovino prepletena s tekmovalnostjo. Izražena je bila pogosto in v različnih okoliščinah, zdaj je postala tudi vijol’čna solidarnost.

Ponedeljek, 14. 8. Dan, ko je vsa Slovenija stopila skupaj v pomoč ljudem, ki so jim poplave uničile domove. “Vsak lahko po svojih močeh pomaga na različne načine. Mi pa smo želeli s čiščenjem, zbiranjem pomoči in doniranjem pokazati ljudem, ki so se znašli v stiski, da niso ostali sami,” so zapisali na uradni strani NK Maribor.

Pomoč v Črno na Koroškem…

“Med nedeljskim večerom smo dosegli tretjo zaporedno prvenstveno zmago, v ponedeljkovem jutru pa se ponovno zbrali v Ljudskem vrtu. Tokrat z drugačnim razlogom, z odhodom v kraj, kamor med tekmovalno sezono ne zahajamo. Odpravili smo se proti Črni na Koroškem. Mnoge predele Slovenije so uničujoče poplave odrezale od preostanka države, življenje se ponekod še dolgo ne bo vrnilo v ustaljene tirnice. V krajih, kjer je bilo najhuje, poteka sanacija objektov, sledi prenova. Smo v obdobju, ko Slovenija potrebuje enotnost, pomoč sočloveku. Zato smo iz Ljudskega vrta pripeljali in donirali pet industrijskih razvlažilcev, ki sodijo med najbolj iskane ter jih ni lahko priskrbeti,” so zapisali na uradni strani NK Maribor.

Dan, namenjen solidarnosti, pa smo namenili tudi aktivni delovni akciji odpravljanja posledic poplav. Sestavili smo ekipo iz slačilnice in pisarn, kapetan Martin Milec, Ažbe Jug, Sven Šoštarič Karič, Nemanja Mitrović, Aljaž Antolin, Mark Strajnar in Luka Božičković so se s strokovnim vodstvom (Damir Krznar, Mihael Mikić, Mitja Pirih, Željko Filipović), skupaj s predstavniki vodstva kluba in zaposlenih, namesto na trening ter v pisarne odpravili v Črno na Koroškem, da bi ponudili tudi fizično pomoč.

“To, da smo nekaj ur poprijeli za lopate in motike, ne bo ljudem, ki so se soočali s takšnimi težavami, v veliko pomoč. Jim pa precej pomeni naša prisotnost in hkrati prinaša potrditev spoznanja, da smo v mislih z njimi. Da vedno lahko računajo na nas, na celoten Maribor in vse ljudi dobre volje. V takšnih situacijah je bogastvo, da človek lahko pomaga sočloveku. Po takšnih potezah praviloma posežemo, ko se zgodijo takšne in podobne tragedije. Bi pa bilo dobro, da kaj podobnega počnemo vsakodnevno, tudi v manjšem obsegu. Da se ozremo okoli sebe in da je vsak pripravljen pomagati drugemu v vsakem trenutku. Če pa smo z našo akcijo še koga spodbudili k dobrodelnosti, smo današnjemu obisku Črne na Koroškem dodali novo razsežnost,” je o plemenitem vijol’čnem ponedeljku dejal Damir Krznar.

Oddaj komentar