FOTO: Nepridipravi so se spravili nad obnovljeno trafiko na Starem mostu

Mestna občina Maribor je včeraj popoldne na družbenem omrežju objavila nesramno početje posameznikov.

Nepridiprav ali več njih se je spravilo na obnovljeno trafiko: “Ne dovolimo pa packanja po objektih, ki so v lasti Mestne občine Maribor, še posebej ne po objektih kulturne dediščine.”

Trafiko – muzej za enega ob izteku Starega mostu so po celoviti prenovi odprli konec lanskega novembra. V to, da je ta drobna stavba ostala v lasti mesta, dobila nov koncept in svežo podobo ter da živi naprej, je bilo vložene veliko energije, denarja, prostovoljnega dela in odrekanja številnih posameznikov.

“”Izdelki”, kot je ta, s katerim so počečkali to hiško – najmanjši muzej v Sloveniji! – bolj kot o samem sporočilu govorijo o odnosu avtorja do skupne kulturne dediščine. Napis smo danes prepleskali, prav tako drugega, podobnega, v prehodu med Glavnim in Rotovškim trgom,” so še zapisali na Mestni občini Maribor in dodali: “Vse, ki vam je mar, pa prosimo, da po svojih močeh vplivate na avtorje takšnih napisov, da za izražanje svojih prepričanj uporabijo načine, ki ne bodo hkrati pomenili uničevanja premoženja in naše kulturne dediščine.”

Oddaj komentar