FOTO: Narava je znova pokazala svojo moč, uničene ceste, podrta drevesa, na delu 88 gasilskih enot

Močno neurje je včeraj zajelo skoraj celotno Slovenijo. Močne nalive je spremljal močan veter in ponekod tudi toča. Med drugim je bilo najhuje v Maribor, Selnici ob Dravi, Lovrenc na Pohorju, Lenart, Slovenska Bistrica, Rače-Fram, Ruše in Gornja Radgona. Skupno je bilo zabeleženih preko 200 dogodkov, aktiviranih je bilo 88 gasilskih enot.

Na terenu so gasilci prečrpavali meteorno vodo, ta je zalivala številne kleti, garaže in stanovanjske objekte. Poleg tega so se srečevali z uničenimi cestami, številne je zasul zemeljski plaz, odstranjevali so podrta drevesa, posredovali so tudi na požarih, ki so bili
posledica udara strel. V Mariboru so poleg poklicnih gasilcev sodelovala tudi štiri prostovoljna gasilska društva. Neurje je prizadelo tudi Pesnico, Poljčane, Rače-Fram, Ruše, Selnico ob Dravi.

V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času neurja, na območju Občine Lovrenc na Pohorju, zabeležili več dogodkov. Na dogodkih je posredovalo PGD Lovrenc na Pohorju.


Podrta drevesa so ovirala promet

Občino Radlje ob Dravi je zajelo neurje z nalivi in točo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo, gasilci PGD Vuhred pa so prečrpali vodo iz zalitih kletnih prostorov v Vuhredu. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so iz regionalne ceste Dravograd – Maribor v občini Podvelka, na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Strela zanetila požar

V Vinički vasi v občini Lenart je strela zanetila požar na gospodarskem objektu, ki je uničen. Na Kozjaku v občini Mislinja zemeljski plaz ogroža stanovanjsko hišo, zato so stanovalci noč preživeli pri sorodnikih.

Kot še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje so v Gornji Radgoni zabeležili 17 dogodkov v šestih naselnjih. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, Mele, Orehovci, Črešnjevci in Negova ter druge službe.

Oddaj komentar