FOTO: Na štajerski avtocesti zgorel romunski tovornjak

Vir: PGD Slov. Bistrica

Sinoči, okoli 00.35, se je na avtocesti A1 med Slovensko Bistrico in Tepanjem vnel motor tovornjaka. Vozilo je zgorelo na kraju, voznik in sopotnik pa sta se pravočasno rešila. Zaradi požara je bila avtocesta A1 iz Slovenske Bistrici proti Tepanju zaprta do 5h zjutraj.

Gasilci so se uspešno borili s požarom, a nam je gasilec B zaupal, da so jim delo (spet) oteževali vozniki, ki se kljub večkratnemu opozarjanju niso primerno umaknili oz. sprostili intervencijskega prostora.

Vir: PGD Slov. Bistrica

31-letni Romun je vozil tovorno vozilo s priklopnikom iz smeri Slovenske Bistrice proti Tepanju. Med vožnjo je prišlo do okvare v predelu motorja tovornega vozila, zaradi česar je ustavil na odstavnem pasu. “Skupaj z 31-letnim sovoznikom, prav tako državljanom Romunije sta izstopila iz kabine, tedaj pa je nenadoma v predelu motorja vzplamtel ogenj. Zaradi nenadnega ognja sta se oba umaknila od vozila, ogenj pa se je razširil na vozilo. V požaru, ki so ga pogasili gasilci, je tovorno vozilo zgorelo v celoti, priklopno tovorno vozilo in tovor na njem pa delno. V priklopnem vozilu so bile naložene palete s steklom, kartonom in različnimi rešetkami za plinske štedilnike. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan,” so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Materialna škoda po prvih ocenah znaša okoli 500.000 evrov.

Vir: PGD Slov. Bistrica

Oddaj komentar