FOTO: Mobilna cepilna enota v Mariboru bo v času referenduma prisotna na voliščih

Mobilna cepilna enota Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki bo na avtobusu izvajala cepljenje na terenu, bo jutri, v petek, 9. 7. 2021, izvedla svojo prvo cepilno akcijo na lokaciji Športni park Ruše, Šolska ulica 17, Ruše (čas postanka od 14. do 18.30).

Avtobus bo zaposlene, ki bodo sodelovali v cepilni akciji, pobral ob 13. uri izpred ZD Maribor v Sodni ulici. Mobilna cepila enota bo v nedeljo, 11. julija 2021, ko bo potekal Referendum za pitno vodo, prisotna na 4 lokacijah volišč občine Maribor.

Mobilna enota bo na spodnjih lokacijah po naslednjem vrstnem redu in urniku:

1. Kulturni dom Kamnica, Vrbanska 97, Kamnica (čas postanka od 8:00 do 9:30)
2. OŠ Tone Čufar, Zrkovska 67, Maribor (čas postanka od 10:15  do 11:45)
3. Srednja Gradbena Šola, Smetanova 35, Maribor (čas postanka od 12:30  do 13:45)
4. MČ Tezno, Panonska 12, Maribor (čas postanka od 14:30  do 16:00)

Direktor ZD Maribor prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec., je dejal: “V želji  zaščititi in ljudem približati cepljenje proti COVID- 19 v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor pričenjamo s cepljenjem  na območjih mestnih četrti, poslovnih con, gospodarskih družb, obrtno podjetniških dejavnosti in na območjih, kjer se zbira večje število občanov. Cepljenje na terenu bomo izvedli z mobilno cepilno enoto na avtobusu mestnega potniškega prometa s pomočjo Mestne občine Maribor, Štajerske gospodarske zbornice Maribor, Območne obrtne podjetniške zbornice Maribor, Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze v Mariboru in Društva upokojencev Maribor Tabor. Akciji se pridružujeta tudi  Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo in Območno združenje Rdečega križa Maribor. Poudarjamo, da je cepiva dovolj in da imajo občani možnost cepljenje z izbiro vseh v Sloveniji registriranih cepiv.”

Za dodatne informacije so v ZD Maribor dosegljivi med 8.00 in 14.00 na telefonski številki 070 533 796: “Vaše prijave bomo dnevno spremljali. Še isti dan vam bomo posredovali informacijo, kdaj bomo mobilno cepljenje pri vas tudi izvedli.”

Oddaj komentar