FOTO: Mariborske študentske družine obiskal Božiček

FOTO: Marcel Vrbnjak

Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Poleg daril pa otrokom popoldne polepšajo tudi animirane predstave in druženje.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) sta v ponedeljek, 19. 12. 2022, v prostorih ŠTUK-a pripravila že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Božiček je obdaril kar 96 otrok, poleg obdarovanja je dogodek popestril tudi glasbeni program. Po nekaj letnem premoru zaradi epidemije, so tako otroci študentskih družin ponovno srečali Božička v živo.

FOTO: Marcel Vrbnjak

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen leta 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 42 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

KŠDDM skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke: izlete, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav in pogosta druženja.

Oddaj komentar