FOTO in VIDEO: Rok Bagoroš s Filipom Flisarjem po Cesti smrti ali slave?

Tonja je Roka (z njegovim motorjem vred) obrnila na glavo. Foto: Rok Mlinar

Kako se izogneš smrti in sežeš po slavi? S kupom stunterskih trikov v rokavu! Rok Bagoroš jih obvlada. Tokrat jih predstavlja v novem videu Ride and Slay, ki ga je s pomočjo znanih športnikov, akrobatov in igralcev ustvaril kot poklon stunterstvu. Kako je Rok (stunter in ambasador KTM) preživel “napade” v tovarni Talum?

V štirih snemalnih dneh na tleh tovarne aluminija Talum v Kidričevem je Rok pridelal nekaj bušk, a to je sprejemljiva kolateralna škoda, če zlim silam poskušaš ubežati z vsemi klasičnimi (old-school) in novimi (new-school) triki. Kratkometražni film Ride and Slay tako ni le video temne plati Roka Bagoroša, temveč v akcijo zapakiran RokON! stunterski tutorial.

Zlobna šefica Tonja bo Roka lovila do konca svojih dni. “K sreči neuspešno! Ko slediš svoji največji strasti, namreč postaneš neulovljiv“, so poudarili v Rokovi ekipi. Sam pa je pojasnil, da so film sicer pričeli snemat že leta 2013, a je med samim snemanjem odšel na šov v Avstrijo, kjer si je natrgal križne kolenske vezi.

Vir: Video Ride and Slay, Youtube RokBagorosStuntrider

Rok Bagoroš: “Po padcu sem potreboval kar tri leta, da sem ponovno prišel na top nivo v smislu vožnje. Seveda so vmes prišle nove ideje in novi triki. In nastal je nov film! Brez glavnega sponzorja filma Scorpion Exo ne bi šlo, kot ne bi šlo brez množice entuziastov, ki so odložili svoje običajno delo in se z mano podali na moj teren. Vse sodelujoče navaja odjavna špica, vseeno pa bi rad omenil Jožeta Zalarja iz Delo osvobaja, ki je poskrbel za holivudske posebne efekte in obul filmske čevlje Radomila, Ivo Katalenič, ki je poskrbela za kostume, Marjano Bratuša, ki ima na vesti sceno, Tino Gaber, ki je odigrala zlobno šefico, Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics, ki sta mi otežila pot skozi labirint, prijazno osebje tovarne Talum ter pujska Arturja z ekstremno antistresnim delovanjem. Nervoza na snemanju je bila namreč ekstremna, nekaj trikov je bilo na prizorišču praktično neizvedljivih, en udarec v glavo boleč, nevarnost pa k sreči le filmska!”

Dva Filipa in Blaž na “Cesti smrti in slave”. Foto: Uroš Podlogar

Kakšna je filmska usoda stunterja, ki verjame, da si vsakdo svojo usodo piše sam, je napačno vprašanje, kot je napačna domneva, da si je zgodbo mogoče razložiti z logiko. Zakaj se je glavna igralka, ki je svojo vlogo dobila zaradi črnih las, vitke postave in velikega oprsja, spravila na Roka Bagoroša, in predvsem, zakaj bi ga rada ustavila, pa do nadaljnega ostaja skrivnost.

Oddaj komentar