FOTO in VIDEO: Na drugem dnevu Festivala mariborskega športa so šolarji zavzeli Ljudski vrt in Lukno

Foksi in učenci nesejo olimpijsko zastavo

Drugi dan Festivala mariborskega športa se je vadbe 12 športnih društev udeležilo več kot 300 otrok. Šolarje je pozdravil tudi Boštjan Kline.

Otroci so v športnem kompleksu Ljudski vrt preživeli dva dneva. V četrtek popoldan je potekal klubski festival, v petek dopoldan pa šolski festival. Oba dneva je pred začetkom športnih aktivnosti potekal pravi olimpijski protokol, z maskoto Foksi, olimpijsko baklo in zastavo.

Prinesli so tudi čisto pravo olimpijsko baklo

Danes zjutraj je mlade športnike prišel pozdraviti tudi smučar Boštjan Kline, ki je v nagovoru na zasneženem stadionu povedal: “Šport je nekaj najlepšega, kar imamo v življenju. Gibajte se, bodite športno aktivni in potem vse, kar ste se v športu naučili, prenesite v vsakdanje življenje. Ob tem ne pozabite na fair play.” Posebno sporočilo pa je za vse otroke povedal tudi naši ekipi.

Otroke je v imenu organizatorja, Športne zveze Maribor, nagovoril tudi podpredsednik zveze Iztok Kvas. “Zelo smo veseli, da vidimo toliko mladih na tribunah tega stadiona. To pomeni, da ima mesto Maribor veliko prihajajočih športnikov, ki nas bodo v naslednjih letih razveseljevali s svojimi rezultati. Želim vam, da danes na Festivalu Mariborskega športa uživate enako kot športniki na pravih športnih tekmovanjih.” Naši ekipi je povedal, da niso nad festivalom navdušeni samo otroci, ampak tudi vsi drugi.

Svoje vtise iz festivala pa so strnili tudi šolarji Eva, Jalen in Jaka (6 let) iz OŠ Kamnica: “Tukaj nam je zelo všeč, ker se veliko dogaja. Najraje bi se ukvarjali kar z vsemi športi naenkrat! Radi skačemo in telovadimo in bomo še prišli.”

Učenci so spoznali hokej

Predstavila so se mariborska društva in klubi

Namen Festivala mariborskega športa je, da se lahko mariborska društva in klubi predstavijo s svojimi dejavnostmi in predvsem mladim približajo široko paleto gibalnih možnosti. Na ta način otroci spoznavajo tudi športe, ki jih sicer ne vidijo vsak dan. Kot na primer jadranje.

Predstavitev jadrnice optimist

Črt Skalicky, Brodarsko društvo Sidro, mladi tekmovalec na jadrnici optimist, jim je pokazal jadrnico in kako se premika jadro: “Tukaj sem že dva dni kot demonstrator in vsem z veseljem pokažem, kaj je pomembno za naš šport. V vožnji optimista uživam in upam, da se našemu društvu pridruži čim več članov.” Predstavil pa se je tudi hokejsko drsalni klub Maribor, tako je JUre Verlič iz tega kluba povedal: “Vedno se z veseljem odzovemo povabilom ŠZM. Festival je super dogodek, otrokom je zelo zanimivo, da lahko preizkusijo vse športe, ki jih Maribor ponuja.”

Oddaj komentar