FOTO in VIDEO: Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem na dnevu odprtih vrat postregli z zanimivimi jedmi

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je na včerajšnjem dnevu odprtih vrat osnovnošolcem in drugim omogočila spoznavanje šole, zaposlenih, dijakov in izobraževalnih programov na dnevu odprtih vrat.

Med 10. in 12. uro so namreč na na Gallusovem drsališču pri Mestnem parku, neposredno v bližini šole predstavili programe, po katerih lahko osnovnošolci pridobijo izobrazbo na tej šoli, hkrati pa pripravili nekaj jedi in jih postregli.

Na dnevu odprtih vrat so se obiskovalci lahko seznanili z vsemi pomembnimi informacijami, ki jih učenci in starši potrebujejo za sprejetje odgovorne odločitve, kje in kako nadaljevati izobraževalni proces.

V spremljevalnem programu so se lahko tako učenci kot starši in drugi obiskovalci pomerili v tekmovanju v strežbi na ledu in raziskovanju Mestnega parka.

Predstavili so tudi poklica natakar in turistični tehnik, medtem ko so kuharske veščine dijakov predstavili s postrežbo pohorskega piskra, mini hamburgerjev in sladkih hot dogov. Obiskovalci z izpolnjenim PCT-pogojem pa so se lahko tudi drsali.

Na srednji šoli razpisujejo poleg starih tudi nov program izobraževanja

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor poleg programa splošnega poklicnega izobraževanja smeri Gastronomske in hotelske storitve in srednjega strokovnega izobraževanja smeri Gastronomija in turizem s prihodnjim šolskim letom prvič razpisujejo tudi program nižjega poklicnega izobraževanja (NPI) smeri Pomočnik v biotehniki in oskrbi, s poudarkom na poklicnih standardih pomočnika kuharja in pomočnika natakarja. Prav v tem delu predmetnika se njihov program bistveno razlikuje od programa s področja živilstva, saj zajema cel spekter opravil v gostinstvu. S ponujenim programom želijo razširili možnost izbire osnovnošolcev, še posebej deklic.

Letos bodo zaključili obnovo šole na Cankarjevi in se preselili tja

Pred Srednjo šolo za gostinstvo in turizem je izzivov polno leto, saj se bo v letu 2022 zaključila obnova dotrajane šole na Cankarjevi ulici, kamor je selitev predvidena v zadnji četrtini leta. Novi, sodobno opremljeni prostori šolskega centra bodo omogočali boljše pogoje za izvajanje pedagoškega procesa, predvsem praktičnega pouka. V septembru pa bo šola, če bodo zdravstvene razmere to dopuščale, gostila tudi jubilejni GATUS, mednarodno srečanje in tekmovanje gastronomsko-turističnih šol, ki bo letos potekalo že desetič zapored. Dijaki šole so lani dosegli tri zlata priznanja, in sicer v kategoriji turizem, kuharstvo in strežba.

 

Oddaj komentar