FOTO: 100. obletnica ustanovitve PGD Maribor-Studenci

V soboto 11.9.2021 ob 17. uri je bila v dvorani Centra vojaških šol svečana skupščina ob 100. obletnici ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Maribor – Studenci.

Prireditev so se udeležili številni gosti, med njimi Generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) gospod Darko But, predsednik Gasilske zveze Slovenije tovariš Janko Cerkvenik, župan Mestne Občine Maribor gospod Aleksander Saša Arsenovič, številni viski gosti iz Gasilske zveze Slovenije, Gasilske zveze Maribor, ter gasilci iz pobratenega in prijateljskih gasilskih društev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, predstavniki Slovenske vojske, lokalne skupnosti, šol, društev in podjetji, ki sodelujejo z PGD Maribor – Studenci.

Na prireditvi so člani društva prejeli odlikovanja in plamenice GZS, društvo pa je iz strani GZS prejelo Odlikovanje za zasluge.

“Prejeli smo tudi priznanje Srebrni znak Civilne zaščite, ki nam je bil predan iz rok direktorja URSZR. Predana so nam bila številna spominska in praktična darila. Prikazan je bil film na katerem smo se studenški gasilci predstavili od ustanovitve do danes.
Kulturni program so popestrili pevci pevskega zbora pobratenega PGD Dornberk,” so sporočili iz PGD Maribor-Studenci.

Po končani svečani skupščini so namenu predali novo gasilsko vozilo VW Multivan z oznako PV-1. Ključe vozila je poveljniku PGD Maribor – Studenci Urošu Mivšku predal poveljnik JGS Maribor Aleš Ciringer. Vozilo so gasilci PGD Maribor – Studenci financirali iz lastnih sredstev, ki so jih pridobili z izvajanjem požarnih straž.

Oddaj komentar