Janša: “Prosim za razumevanje in odpuščanje”

Na današnjem srečanju stroke in politike je slednja večinsko podprla predlog svetovalne skupine, da bi med 1. in 11. aprilom veljali strogi omejitveni ukrepi za preprečevanje epidemije covida-19.

“Ne izbiramo med negativnim in pozitivnim”

Podprla sta jih tudi minister za zdravje Janez Poklukar in premier Janez Janša, ki je ocenil, da alternative ni. Končno odločitev bo sprejela vlada.

Janez Janša je ob tem na družabnih omrežjih zapisal: “Prosim za razumevanje in odpuščanje. Ne izbiramo med negativnim in pozitivnim. Izbiramo med ukrepanjem, ki ima negativne posledice, in neukrepanjem, ki ima lahko drastične posledice.” 

Janša je dodal še, da velika večina Evrope zaostruje ukrepe. “V tretjem valu se vsi srečujemo z novimi različicami virusa. Nekatere države uvajajo zelo ostre ukrepe, tudi 24 urno omejitev gibanja.”

“Tisti, ki najbolj upoštevajo ukrepe, imajo občutek, da so žrtve. In dejansko so. Prosim za razumevanje, da to kratko zaporo zdržimo. Cena tega bo bistveno nižja, kot če se delamo, da virusa ni in da se bodo krivulje same obrnile navzdol,” je še dejal.

 

Oddaj komentar