Drugi Tek zDravo privabil več kot 800 tekačev

V nedeljo 10. junija je čudoviti naravi neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom s startom in ciljem na Centralni čistilni napravi Maribor, potekala Aquasystemsova tekaško- rekreativna prireditev Tečem zDravo 2.

Več kot 800 tekačev vseh starosti in telesne pripravljenosti se je pomerilo na 5- in 10-kilometrski trasi. Organizator Aquasystems z organizacijo prireditve prizadeva poudariti sožitje našega mesta in okoliških občin z reko ter zdrav način življenja in spoštljiv odnos do narave. Tek je bil organiziran kot posvetilo reki, prepoznavnemu prostorskemu poudarku našega mesta in kot opomnik pomena varovanja naših voda in okolja. Prireditev je simboliziralo medgeneracijsko druženje s središčem dogajanja na Centralni čistilni napravil kjer udeleženci vodi vračajo življenje in gibanje.

Organizator že drugo leto zapored ugotavlja, da je odličen odziv ekip predstavnikov lokalne skupnosti, društev, šol in podjetij ter ocenjujejo, da prireditev dobiva osrednje mesto v lokalnem prostoru. Prijavnina je bila simbolična, vsi udeleženci so prejeli funkcijsko tekaško majico, čip za enkratno merjenje časa, spominsko medaljo in toplo malico. Tek je bil oplemeniten z dvema dobrodelnima akcijama.


Z lokalno skupnostjo vzdržujejo dolgoročno partnerstvo in vsako leto v okviru omenjene prireditve eni izmed občin ali institucij v prispevnem območju CČN Maribor podarijo defibrilator. Letos ga je v imenu občine Duplek prevzel podžupan David Kumer. Prejemnik glavne donacije na prireditvi Tečem zDravo je letos Center za sluh in govor Maribor, ki je osrednja ustanova na področju severovzhodne Slovenije, ki obravnava gluhe in naglušne otroke in odrasle ter otroke in odrasle osebe z govorno-jezikovnimi motnjami (GJM). Na prireditvi so se predstavili otroci in njihovi vzgojitelji. Obiskovalci so s prostovoljnimi prispevki zbrali 750 Eur, podjetje Aquasystems je dodalo razliko do skupnega zneska 2.000 Eur. Z zbranimi sredstvi Center za sluh in govor Maribor na svojem zemljišču postavil gibalnico na prostem.

 

Oddaj komentar