Droga? Ni razloga!

Vir: Facebook

Obstaja nešteto dobrih razlogov proti drogam in niti eden za! Preživi mladost brezskrbno, ampak tudi premišljeno, je osrednje sporočilo preventivne akcije policijske uprave (PU) Maribor ob začetku počitnic, ki so jo podrli tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in NK Maribor.

»Prav je, da si mladi naberejo novih moči za prihajajoče šolsko leto. Policisti jim želimo prijetne in brezskrbne počitnice, a jih hkrati pozivamo, da jih preživijo tudi varno in premišljeno, torej brez alkohola in drugih drog,« je opozoril Darko Lamot, vodja oddelka za splošne policijske naloge na PU Maribor.

Prizadevanja bodo v času poletnih počitnic podkrepili tudi s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi. Še bolj bomo prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov. Ponovno bodo opravili razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo, in jih znova opozorili na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah. Seveda bodo na javnih prireditvah tudi prisotni in posebej pozorni še na morebitno preprodajo prepovednih drog. Načrtujejo skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike.

Miran Pustoslemšek, dr. med. z Oddelka za psihiatrijo je opozoril na posledice zlorabe alkohola in drog, mlade pa pozval: »Želeli bi si, da droge ne bi bile priljubljene med mladimi tako kot so bile doslej. Upamo, da bodo nove generacije v tem oziru drugačne in da bodo našle druge načine na sproščanje ter kvalitetno življenje

Preventivno akcijo sta podprla tudi mlada nogometaša NK Maribor Dino Hotić in Luka Zahović ter spodbudila mlade, naj počitnice preživijo aktivno in premišljeno.

Oddaj komentar