Direktor UKC Maribor zavrača navedbe o domnevnem mobingu

FOTO: UKC Maribor

Direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojko Flis zavrača navedbe o domnevnem mobingu nad zaposlenimi, o katerih naj bi danes popoldne razpravljal svet zavoda. Prav tako vztraja, da v UKC Maribor izvajajo cepljenje proti covidu-19 v skladu z nacionalno strategijo. “Nihče ni bil cepljen mimo nje,” je povedal danes za STA.

Opomin je po besedah Flisa dobila delavka, ki je kršila karantensko odločbo. Po njegovih ocenah to ni mobing, temveč želijo s takšnimi ukrepi le vzdrževati red v ustanovi.

Priznal je, da so odpustili vodjo kadrovske službe. To se je po njegovih besedah zgodilo zaradi njenega neprimernega odnosa do anesteziologov, ki so grozili z odhodi. “Kot veste, je vprašanje anesteziologov občutljiva točka v UKC Maribor že leta od 2016,” je spomnil.

Cepljenje nadzoruje inšpekcijska služba

Na upravo UKC Maribor letijo tudi obtožbe, da so omogočili dosedanjemu predsedniku sveta zavoda Jožetu Šabedru cepljenje proti covidu-19 mimo vrste. Flis to zavrača in pravi, da cepilni seznam redno nadzoruje inšpekcijska služba, ki doslej ni zaznala nepravilnosti.

Flis še vedno meni, da je zdravnik, ki je potoval v Namibijo in se nato prejšnji teden vrnil z južnoafriško različico novega koronavirusa, kršil interna navodila, ki so v veljavi od lani in zaposlenim ne dovoljujejo dela v drugih ustanovah. “Prepoved je bila izdana zaradi epidemije 18. oktobra. V februarju smo dovolili previdno sproščanje, če je to v korist bolnikov, recimo onkološka ambulanta v zdravstvenem domu, v ptujski bolnišnici in podobno,” je pojasnil.

Direktor v času epidemije ne dela izven UKC Maribor

Sicer tudi sam kot žilni kirurg pogodbeno dela izven UKC Maribor, a ne v času epidemije covida-19. “Prepoved upoštevam tudi sam. Menim, da tudi večina zaposlenih,” je dejal.

Omenjeni nevrokirurg je bil po poročanju medijev v sredo razrešen z mesta namestnika predstojnika oddelka za nevrokirurgijo, ker je v Namibiji operiral brez vednosti delodajalca. “Razrešil ga je predstojnik, za kar ima vsa pooblastila in mu ni treba navajati razlogov. Uprava UKC Maribor pa bo ukrepala, ko bodo znani rezultati upravno-epidemiološkega nadzora,” je povedal Flis.

Sam osebno ni bil seznanjen s tem potovanjem v Namibijo. “Dopust mu je podpisal predstojnik, direktor ne podpisuje dopustov zdravnikom na oddelkih ali klinikah,” je pojasnil.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar