Direktor mariborske mestne uprave Boris Železnik odhaja s svojega položaja

Boris Železnik, v.d. direktorja občinske uprave MO Maribor

Direktor mariborske mestne uprave Boris Železnik kmalu odhaja s svojega položaja, piše današnji Večer. Odhod sta za časnik potrdila tako Železnik kot župan Saša Arsenovič, ki sta kot razlog navedla razhajanja glede vodenja mestne uprave. Kdo bi utegnil do razpisa za novega direktorja začasno nadomestiti Železnika, župan še ne razkriva.

Kot je Večeru potrdil aktualni direktor, so se njuni pogledi glede vodenja mestne uprave razšli, zato iščeta najboljše rešitve. “Župana pri tem nimam namena ovirati, ne nazadnje me ima v skladu z zakonom o javnih uslužbencih v prvem letu dni od imenovanja pravico zamenjati kadarkoli brez razloga,” je pojasnil Železnik.

Da v njunih pogledih, kako voditi upravo, prihaja do razhajanj, je potrdil tudi Arsenovič in ob tem dodal, da je Železnik svoje naloge opravljal dobro, zato mu na nadaljnji karierni poti želi vse najboljše. Kdo ga bo zamenjal, župan še ni želel razkriti.

“O imenih zaenkrat še ne morem govoriti, predvsem zaradi obveznosti, ki jih ima potencialni vršilec dolžnosti,” je časniku povedal mariborski župan in napovedal še nekaj drugih kadrovskih sprememb na občini.

Med drugim je Arsenovič nedavno odvzel pooblastila dolgoletnemu vodji urada za komunalo in promet Viliju Eisenhutu, po praznikih naj bi ga začasno nadomestil vodja urada za gospodarstvo Gorazd Škrabar, kasneje pa bodo novega vodjo iskali z razpisom. Vodenje urada za finance je prevzela Mateja Cekić.

Na uradna pojasnila mestne občine STA še čaka, a so zaposleni te dni na kolektivnem dopustu. Med prazniki bodo delali le 31. decembra do 13. ure.

Na mariborski občini se tako nadaljujejo težave z vodenjem občinske uprave, do katerih je prihajalo že v času prejšnjega župana Andreja Fištravca, ko se je na mestu direktorja zamenjalo kar šest ljudi, nazadnje je položaj kot vršilka dolžnosti pred volitvami prevzela Cekićeva. Po prihodu nove mestne oblasti jo je zamenjal dotedanji vodja policijske postaje Ptuj Boris Železnik.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar