Dijaki in zaposleni so si enotni – Narazen, a v srcih skupaj

Pouk na daljavo bo, glede na epidemiološke razmere v državi in semafor ukrepov, za dijake trajal še nekaj časa. Ker se učitelji in zaposleni Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor zavedajo, da dijaki še nikoli niso bili tako dolgo obdobje fizično ločeni od šole, da pouk v živo, predvsem pa praktični pouk, zelo pogrešajo, so se domislili prav posebnega doživljajskega dneva, ki so ga poimenovali Narazen, a v srcih skupaj. S pomočjo naše ekipe BK TV se bodo v torek, 2. februarja, povezali na prav poseben način.

»Vsi naši dijaki in zaposleni so v torek vabljeni na doživljajski dan, ki bo potekal med 10. in 12. uro na facebook profilu naše šole, kjer nas najdete pod imenom Srednja šola za gostinstvo in turizem. Pridruži se lahko vsak, ki ima profil na tem socialnem omrežju in ga zanima, kako se pripravljajo krofi, bučne kroglice in druge specialitete, ki so jih izbrali naši učitelji praktičnega pouka,« je povedal ravnatelj Dušan Erjavec in dodal, da bodo objavljeni tudi recepti vseh dobrot, ki jih bodo skupaj, pa čeprav na daljavo, pripravljali dijaki in učitelji. »Za smeri na področju turizma pripravljamo poučne skrivalnice po krajih, kjer živijo naši dijaki. Drugi, ki bodo doživljajski dan spremljali prek spleta, pa bodo ugibali, kje se dijaki nahajajo. Vse vsebine smo povezali tudi z atraktivnimi nagradnimi igrami, kar je za dijake in druge še dodatna motivacija. Posebej toplo bi k ogledu in sodelovanju povabil tiste učence, ki želijo naslednje šolsko leto postati naši dijaki. Dobili bodo najboljši vpogled v to, kaj počnemo na šoli in kaj odlikuje katero smer izobraževanja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor,« je prepričan Dušan Erjavec.

Predali bodo krofe

Zaposleni na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor si prizadevajo, da dijake učijo tudi odgovornega odnosa do okolja, v katerem živijo in se izobražujejo. Kadar je le mogoče, hrano, ki jo pripravijo v šoli, podarijo tistim, ki jo z odprtimi rokami sprejmejo ali pa se na tak način zahvalijo tistim, ki se trudijo za naše skupno dobro. »Dijaki in zaposleni so se strinjali, da tako naredimo tudi tokrat. Bučne kroglice prijateljstva bodo razveselile sosede naših dijakov v njihovih domačih okoljih, krofe, ki jih bodo zaposleni pekli na šoli, pa bomo razdelili med zaposlene v Domu pod gorco, zaposlenim na covid oddelkih UKC Maribor in med zaposlene v Domu za upokojence Ptuj, saj veliko naših dijakov prihaja prav s tistega konca,« je razložil Erjavec.

Prikaz kaj njihova šola zares je

»To je odličen uvod v prihajajoče informativne dneve. Vabim vse učence, ki razmišljajo o vpisu na našo šolo, in njihove starše, da z nami doživijo ta dan, saj bomo v njem prikazali zares vse, kar naša šola je – tako po strokovni kot tudi socialni plati. Prepričan sem, da bomo dokazali, da smo zares šola z okusom,« je zaključil Erjavec.

Oddaj komentar