Diagonala335 letos s himno in posebno podporo Jakova Faka

FOTO: Borut Birsa

V trenutno nepredvidljivem času si organizatorji želijo, da bo Diagonala335 v letu 2021 uspela kot vsakič doslej. Okrepili so skrbno izbran tim in dočakali so za njih zelo pomembne mejnike.

Udeležba iz leta v leto strmo raste, kar potrjuje, da ravnajo družbeno odgovorno, saj pod sloganom “Zmigajmo Slovenijo!” spodbujajo ljudi h gibanju. Spodbujajo, da v dani situaciji ljudje postanejo najboljša različica sebe. Letos pričakujejo več kot 200 kolesarjev, ki bodo prevozili celotno traso s štartom v vasi Trdkova (tromeja Slovenije, Avstrije in Madžarske) in s ciljem v Portorožu. Lahko pa si izberejo svojo »traso po meri«. To pomeni, da se lahko priključijo Diagonal’ci, 133 kilometrski trasi s startom v Ljubljani in ciljem v Portorožu, ali pa se karavani priključijo kjerkoli ob poti, v razdalji, ki jo zmorejo. Prijave so odprte do 9. junija in so dostopne na spletni povezavi.

Letos posneli himno projekta

V sklopu obeleževanja 5. obletnice so skrbno izbrali tri ambasadorje in enega častnega ambasadorja Diagonale335. Biatlonec Jakov Fak se je tako še enkrat več v zgodovino vpisal kot športnik, ki s svojim imenom in zgledom stoji za zaupanja vrednimi projekti. K sodelovanju pa so povabili še tri srčne in strastne športnike: Andrejo Gulič, Roka Potočnika in Tino Žarki. Udeleženci prejšnjih let že vedo, da vzdušje po celotni poti skrbi tudi harmonikar Rok Furman. Letos bo meh raztegnil tudi za himno projekta. Podobno kot sam projekt, je tudi himna nastajala entuziastično in srčno. Člani ekipe Diagonale335 so pesem odpeli pod taktirko Slavca L. Kovačiča in posneli pod vodstvom producenta Jureta Receka.

Častno pokroviteljstvo predsednika države

Hvaležni in ponosni so tudi, da letošnja Diagonala335 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. S to gesto je predsednik javno podprl njihova prizadevanja, poslanstvo in vizijo. To je za njih izjemna potrditev in podpora uspehom, ki jih še bodo dosegali. Že od prvega dne je ključni sestavni del projekta Diagonala335 dobrodelnost. Vsa leta zbirajo sredstva v podporo mladim, nadarjenim športnikom iz socialno šibkih okolij. Od letos to počnejo v sklopu projekta Botrstvo v športu, ki ga vodita Fundacija za športnike pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez ter Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Diagonala335 ni maraton, ni dirka, ampak je kolesarki podvig. Prav tako ni rezervirana samo za profesionalne športnike, ampak je dogodek, ki je namenjen ljubiteljem športa, strastnim kolesarjem in rekreativcem vseh generacij. Dajejo pobudo, ki vrača skupnosti v obliki aktivne promocije zdravega načina življenja skozi šport. Edina zmaga, ki jo tukaj lahko dosežete, je osebno zadovoljstvo, da ste naredili veliko dobrega zase, za skupnost in za mlade športnike.

Projekt nastal kot entuziastična ideja dolgoletnega kolesarja

Projekt Diagonala335 je nastal leta 2017 kot entuziastična ideja dolgoletnega kolesarja Simona Eržena. Iz tega se je razvila v odmeven dobrodelni kolesarski projekt. Ne samo med rekreativnimi kolesarji, ampak tudi med prijatelji športa. Istoimenski dogodek Diagonala335, ki letos poteka že peto leto in se bo odvil 19. junija 2021, je tako postal edinstveni rekreativni kolesarski dogodek.

Oddaj komentar