Za Ilko Štuhec konec smučarske sozone

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Ilka Štuhec je danes na novinarski konferenci v Baslu potrdila, da je sezona zanjo po operaciji kolena končana.

Štuhčeva je na konferenco prišla v družbi kirurga, ki je opravil poseg, Nikalusa Friedericha, in v spletnem prenosu na 24ur.com potrdila, da v tej sezoni ne bo več nastopala.

Po Tini Maze trenutno najboljša slovenska alpska smučarka je imela srečo v nesreči, da so pogačica, hrustanec in meniskus ostali nepoškodovani. Čeprav so bili sprva razlogi za optimizem veliki, pa je danes postalo jasno, da se Štuhčeva v tej sezoni, ki bo vrhunec doživela na februarskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu, ne bo mogla vrniti na bele strmine.

Ilka Štuhec je na današnji novinarski konferenci dejala, da je kljub odlično opravljenemu delu celotne ekipe prof. Niklausa Friedericha njena sezona zaključena. “Želim si popolnega okrevanja in kasnejše uspešne vrnitve na sneg,” so bile uvodne besede Ilke Štuhec na tiskovni konferenci v Baslu. Simpatična 27-letnica je še poudarila, da je izjemno vesela podpore iz domovine kot tudi sotekmovalk iz svetovnega pokala.

“Čeprav si nisem želela, da bi bilo moje sezone konec, še preden se je sploh začela, pa sem toliko bolj zadovoljna z izidom operativnega posega, ki je po prepričanju odlične ekipe prof. Niklausa Friedericha uspel v popolnosti,” je na novinarski konferenci za POP TV dejala Ilka Štuhec.

“Zagotovo si je Ilka želela kakšno lepše darilo za rojstni dan. V približno šestih mesecih se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/18 kot tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec,” je novico o končani sezoni najboljše slovenske alpske smučarke potrdil tudi Friederich.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar