To so delegati za 32. nacionalni Otroški parlament iz mariborske regije

Zaključen je 32. regijski Otroški parlament, ki se ga je udeležilo 66 delegatov iz 34 osnovnih šol iz Maribora in okolice. Vodila sta ga nekdanja parlamentarca Nomi Hrast in Anej M. Irgolič, delo v skupinah so poleg njiju moderirale še Maja Marinček Kanop, Dominika Marčič Renčelj in Monja Urbič.

Parlament je slikovito pozdravila članica Predsedstva ZPM Maribor, ga. Majda Struc, ki se je spomnila tudi, kako je potekal prvi Otroški parlament pred 32-imi leti. Na drugem plenarnem delu zasedanja se je mladim parlamentarkam in parlamentarcem pridružila podžupanja Mestne občine Maribor, ga. Alenka Iskra. Prisluhnila je njihovim zaključkom dela v skupinah in jih povabila, da predloge predstavijo na eni od sej mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Dvanajst delegatov, ki so bili izvoljeni na regijskem Otroškem parlamentu, bo mariborsko regijo zastopalo 11. aprila 2022, v Državnem zboru v Ljubljani, na 32. NACIONALNEM OTROŠKEM PARLAMENTU®.

To so: Vera Vasić, Veronika Batagelj, Zala Silič, Ela Ekert, Aisha Blakaj, Ana Klobasa Miteva, Andraž Ovčar, Tara Mori, Ema Zorko, Rene Brodnjak, Erik Pipuš in Marja Bučar.

Oddaj komentar