Nekdanji poslanec Uroš Prikl kandidat za župana Maribora

Uroš Prikl. Vir: Facebook

Mariborski mestni odbor DeSUS je v torek za kandidata za župana Mestne občine Maribor izbral nekdanjega poslanca državnega zbora Uroša Prikla.

“Mislim, da je Uroš prava izbira, ker je mlajše generacije in je zelo veliko naredil za Maribor že kot poslanec,” je povedala predsednica mestnega odbora Jelka Kolmanič.

Več naj bi povedali na novinarski konferenci v kratkem. “Če se Mariborčani ne želijo odločati med Fištravcem in Kanglerjem, ponujam tretjo pot. Ponujam vse, česar župana v zadnjih desetih letih nista storila. Ponujam kandidata brez nahrbtnika, ki bo več v službi kot na sodiščih,” pa je danes za časnik Večer povedal 46-letni Prikl.

Po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist je v preteklosti delal v podjetjih Paloma, Keor in Termotehna, med leti 2001 in 2014 pa je bil zaposlen na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Krajše obdobje je bil tudi direktor doma za starejše Dom pod Gorco v Mariboru.

Leta 2014 je kandiral na listi DeSUS za poslanca v državnem zboru in bil tudi izvoljen. Letos je poskušal pridobiti nov poslanski mandat, a ni bil uspešen.

Kot piše Večer, mariborski DeSUS na zadnjih dveh lokalnih volitvah, nadomestnih leta 2013 in rednih leta 2014, ni imel županskega kandidata. Njihov zadnji kandidat za župana Janez Ujčič je leta 2010 dobil 4,2 odstotka glasov.

Župansko kandidaturo v Mariboru so do zdaj napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, predsednik mestnega odbora SLS Janez Jemec, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin kot neodvisna kandidatka. Zelo verjetno se bo v župansko tekmo znova podal tudi nekdanji župan Franc Kangler.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar