Dedek Mraz se danes poslavlja

Dedek Mraz, ki je bil vse od 7. decembra na že tradicionalnem daljšem obisku Maribora, kamor se je spustil Pohorja, za letos zapušča štajersko prestolnico. Potem ko je obiskal mariborske šole in vrtce, bo otroke popoldne še zadnjič pozdravil z velikega odra na Trgu Leona Štuklja, nato pa se odpravil na dolgo pot domov.

Eden od treh decembrskih dobrih mož je skoraj ves mesec s praznično okrašeno kočijo in pravljičnim spremstvom potoval po mestnih soseskah ter se ustavljal v mestnih šolah in vrtcih.

Slovo mu pripravljajo danes, ko se bo popeljal po svetlečih mestnih ulicah in se najprej ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer ga nestrpno pričakujeta tudi Gretka in Gašper. Otroci ga bodo nato skupaj pospremili do osrednjega mariborskega trga, kjer se bo za letos dokončno poslovil.

Tradicijo decembrskega obiska dedka Mraza v Mariboru že vrsto let vzdržuje tamkajšnja zveza prijateljev mladine. Prve medijske zapise o takšnem dogodku so našli v letu 1948, zato letos obeležujejo 71 let praznovanja prihoda tega dobrega moža.
Vir:Lokalec.si

Oddaj komentar