Danes je se začelo tekmovanje za najboljšo evropsko destinacijo 2023. Za naslov se poteguje tudi Maribor, objavljamo povezavo do glasovanja

Slika je simbolična

Danes se je na mednarodni platformi European Best Destinations pričelo 20-dnevno spletno glasovanje za izbor najboljše evropske destinacije letošnjega leta. Za laskav naziv se kot edino slovensko mesto poteguje Maribor, sporočajo z Zavoda za turizem Maribor.

Zavod za turizem Maribor tako mesto Maribor predstavlja kot evropsko prestolnico kulture, mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter odlično gastronomska in outdoor destinacijo.

Glasovanje poteka preko spletne strani

Vsak dan od 20. januarja do 10. februarja bo na povezavi www.vote.ebdest.in moč glasovati za Maribor, eno od 20 evropskih destinacij, ki jih je v letošnji ožji izbor uvrstila posebna žirija na podlagi kriterijev, kot so uspešno izvedeni projekti, kulturna in turistična ponudba, kakovost bivanja in trajnostni razvoj.  Za Maribor lahko glasujete na tej povezavi: TUKAJ.

Ves čas glasovanja poteka tudi digitalna kampanja

Zavod za turizem Maribor bo v času glasovanja izvajal digitalno kampanjo “Vote for Maribor” in k podpori pri glasovanju pozval široko bazo turističnih deležnikov in partnerskih organizacij. Ob krovnem sporočilu kampanje “Maribor je najboljša destinacija v letu 2023” bodo s privlačnim in zabavnim promocijskim videom nagovarjali k obisku evropske prestolnice kulture, v mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter v odlično gastronomsko in outdoor destinacijo.

Evropska platforma za promocijo kulture in turizma

European Best Destinations je vodilna evropska platforma za promocijo kulture in turizma v Evropi, ki predstavlja nominirane destinacije tudi v odmevnih medijih, kot so National Geographic, Condé Nast Travelers, Forbes USA, Geo in drugi. Potencialni doseg kampanje European Best Destinations je preko 400 milijonov popotnikov in predstavnikov zainteresirane javnosti.

Oddaj komentar