FOTO: Pahor navdušil mariborske dijake

Dijaki Srednje trgovske šole Maribor so včeraj, kljub temu, da je bilo petkovo popoldne, ko si že vsi nestrpno želijo vikenda, napolnili dvorano Srednje trgovske šole Maribor. Z aplavzom in kupom direktnih vprašanj so pričakali predsednika republike Boruta Pahorja.

borut-pahor-na-srednji-trgovski-soli-maribor-36

V živo je čisto drugačen, zelo pozitiven, zanimiv“, “to je bila res posebna izkušnja, vsak tega ne more doživeti, da sreča predsednika“, “zelo dobro nam je povedal, da ni prav, da mladi odhajajo v tujino samo zato, ker se ne morejo preživljati doma“, “najbolj si bom zapomnila njegov nasvet o službi, ko je rekel, da naj nam ne bo merilo samo plača, ampak naj izberemo to, kar bomo radi in z veseljem počeli“. S takšnimi in podobnimi besedami so dijaki opisovali svoje vtise s srečanja.

Uvodoma sta (bolj ali manj formalo) predsednika Pahorja nagovorila predsednica in podpredsednik dijaške skupnosi šole. Zbrane je pozdravila tudi ravnateljica Tanja Lakoše, ki je Pahorja navdušila z “izjemno lepim govorom, ne bi si mogel zamisliti lepšega“, je dejal. Nato pa je vodil odkrito debato o prihodnosti mladih. O iskanju službe, potovanjih v tujino, pomembnih vrednotah… Dijake je spraševal po mnenju in navdušili so ga z iskrenostjo ter pogumom. Nato pa se je situacija obrnila: zbrani v dvorani so imeli priložnost spraševati in dobiti direktne odgovore predsednika. Zanimalo jih je kaj mu pomeni uspeh, kako se on spominja srednje šole, kaj bi danes naredil drugače, katera je njegova najljubša filmska igralka… vprašanje “predsednik ste, kaj pa je vaš cilj?” pa je zadelo najbolj globoko. Po trenutku tišine, je Pahor odkrito odgovoril: “Ostati predsednik“.

Oddaj komentar