Danes bo pretežno jasno in vroče s temperaturami do 35 stopinj

Fotografija je simbolična

Danes bo sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 30 do 33, na Primorskem do 36 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do nedelje bo predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev.

Obeti: V nedeljo bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo nastajale krajevne nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vročina bo v notranjosti popustila.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi severnih smeri v višinah k nam priteka zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Povečini bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo v Alpah in v Gorskem Kotarju posamezne nevihte. V soboto bo sončno in vroče, popoldne bo v krajih zahodno od nas nastalo nekaj neviht.

Biovreme: Danes in v soboto bo vpliv vremena na počutje razmeroma ugoden, le po nižinah bo predvsem sredi dneva in popoldne povečana toplotna obremenitev. Ozračje bo tudi soparno.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar