Banka povezovanj v Mariboru in Lendavi

V okviru projekta Delat grem!, ki ga vodi Mladinski kulturni center (MKC) Maribor, je zaživela Banka povezovanj, namenjena spodbujanju in spoznavanju projektnega in mladinskega dela. Mladim želijo s tem pomagati pri uresničevanju svojih idej in iskanju zaposlitve.

Banko povezovanj so vzpostavili na začetku tega leta. “Sestavili smo ekipo mladih mentorjev, ki so pripravili poziv, na katerega se bodo mladi z idejami lahko prijavili. Pomagali jim bomo pripraviti projekte, finančne načrte, načrte izvedbe projekta in vse, kar spada zraven, s čimer bodo lahko kandidirali tudi za finančno pomoč pri izvedbi svojega projekta,” je pojasnila vodja projekta Tanja Veber.

V Banko povezovanj so vabljeni stari od 15 do 29 let “z željo in motivacijo po osebnem in profesionalnem razvoju, pa tudi tisti, ki bi želeli pridobiti več samozavesti in se razviti v profil oseb, ki je iskan na trgu dela“.

Celoten projekt Delat grem! namreč temelji na tem, da mladi pridobivajo različne kompetence in praktična znanja, ki jim nato kasneje pomagajo pri iskanju zaposlitve. Preko izvajanja različnih projektov se učijo,” je pojasnila Vebrova.

Mreženje že ta teden

Poleg svetovanja in začetne finančne podpore bodo mladim omogočili tudi povezovanje z lokalnimi organizacijami in podjetji, ki delajo na področjih, v katerega sodi njihov projekt. “Tako ustvarjamo mreže ljudi, ki počnejo podobne stvari, da mladi človek ni sam, ko začenja nek projekt,” je dodala vodja projekta.

Uvodno usposabljanje bo potekalo ta četrtek in petek (13. in 14. aprila) ter nato še 4. in 5. maja. Prijave zbirajo do torka. Rok za prijavo na razpis za finančno pomoč projektom pa se izteče 6. maja.

Banka povezovanj je prvi od skupno treh vsebinskih sklopov okoli 200.000 evrov vrednega evropsko podprtega projekta Delat grem!, katerega cilj je zaposliti vsaj 20 brezposelnih mladih. Aktivnosti izvajata MKC Maribor in Mladinski svet Lendava. Kasneje bosta sledila še sklopa Knjižnica znanj ter Razvijanje mladih sanj, ki bosta mladim prav tako nudila svojevrstna usposabljanja.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar